Aktiviteter

Lekfullt

Här har vi samlat några förslag på aktiviteter där huvudsyftet är att lösa olika uppgifter tillsammans, vara kreativa och att samtidigt ha skoj. Det är en bra grund att bygga vidare på för fortsatt positivt samarbete i arbetsvardagen…

Frekvenz

En rolig och fartfylld tävling med kommunikation som huvudtema. Målet med tävlingen är att knäcka koden till den slutgiltiga lösningen. All kommunikation mellan deltagarna kommer att ske via radioapparater. De olika lagdelarna skall sedan dirigera varandra till ett 10-tal kontroller där det finns problem som gruppen måste lösa för att kunna slutföra uppgiften.

Tid: 1,5 - 2 timmar
Antal: från 4 - 100 personer

Lådbilsbygge

En alltid lika populär aktivitet! Här får deltagarna verkligen utlopp för sin kreativitet och skapar anda. Att få bygga något efter egna idéer är ett mycket effektivt och roligt sätt att lära känna och föra samman en grupp. Lägger man dessutom till ett tävlingsmoment är succén given. Efter bygget presenteras bilarna vid en bilsalong. Sedan är det dags för den rafflande finalen! Upp till bevis, vilken konstruktion håller för den utslagsgivande banan?

Tid: ca 1,5 timme
Antal: från 10 - 200 personer

420 sekunder

Tävlingen bygger på att man i lag möter varandra parallellt i 6 olika övningar, och under tidspress måste jobba tillsammans för att lyckas. Det lag som samlat ihop flest poäng efter den sista övningen, står som segrare. Deltagarna kommer att få nyttja hela sitt förråd av uthållighet, intelligens, humor och planering samt testa sina gränser. Mer mentalt, än fysiskt.
Aktiviteten passar såväl gammal som ung!

Tid: ca 1,5 tim
Antal: från 6 - 360 personer

60 minuter

Pulshöjande aktivitet under en timme! Med hjälp av kartor och bilder på specifika platser i närområdet ni befinner er i, lotsas deltagarna igenom denna intensiva strategitävling. 20 stycken frågor, koder och uppgifter skall lösas i flygande fläng, där svaret på varje fråga ger en liten ledtråd till platsen där belöningen väntar.

Tid: ca 1 tim
Antal: 10 - 150 personer

Expedition Kruse

Friluftstävling där handfasta problem skall lösas med hjälp av utrustning som delas ut vid starten. Lagvis skickas deltagarna ut på denna spännande vildmarksexpedition där lagen måste lägga upp sin egen strategi och taktik för hur utmaningarna skall lösas, under den tid de har till förfogande. Detta är en ganska "vild" aktivitet, man bör inte vara rädd för att få lite smuts under naglarna och grönt på knäna...

Tid: ca 2 -3 timmar
Antal: 10 - 400 personer
Utomhusaktivitet = kläder efter väder

Uppdraget

En rolig aktivitet där ett 30-tal luriga och kluriga utmaningar skall lösas inom en viss tid med hjälp av tilldelad utrustning. Målet är sedan att försöka att lösa så många av uppdragen som möjligt och intjäna maximalt antal poäng. När tiden är ute summeras aktiviteten under glada former och vinnarna utses.

Tid: 1,5 - 3 timmar
Antal: 10 - 400 personer
Utomhusaktivitet = kläder efter väder

Mästarnas Mästare - Segrarnas Segrare

Du behöver inte vara elitidrottare för att delta! Det räcker med vilja och gott humör. Spännande serietävlingar ska genomföras där hela laget medverkar för att lösa uppgifterna snabbast och bäst. Ni tävlar mot de andra lagen och samlar poäng i 4-6 olika aktivitetsgrenar - Hammaren, Mörkerdart, Mattestafett, Timing, Psykpingis...
Tävlingen avgörs först då sista aktivitetsgrenen är klar.

Tid: ca 1,5 timmar
Antal: Från 16 personer

Flottbygge

Med enkla hjälpmedel ska deltagarna tillverka en flotte som sedan skall användas i ett intensivt flottrace!
Bästa bygge och presentation belönas med ett litet försprång i själva flottracet! Men nu är det också upp till bevis, var flotten bara vacker att se på men undermålig när den väl kommer i vattnet...?

Tid: under 1,5 timme
Antal: från 10 - 200 personer

Teamkamp

En lagtävling där ni behöver bra samarbete, kommunikation, kreativitet och strategier.
Två eller flera lag tävlar mot varandra på varje station. Nivån kan varieras från att ni bara har en rolig stund och arbetar tillsammans till ett mer djupodlat innehåll med utvärdering och föreläsning efter aktiviteten.

Tid: ca 1-2 timmar
Antal: från 16 personer