Aktiviteter

Smakaktiviteter

En alltid lika uppskattad aktivitet är att prova på olika smakupplevelser. Det finns massor av spännande provningar och även kombinationer av olika smakteman.

Chokladmakeri

Gör era egna tryfflar och praliner!

Under ledning av en chokladguide får ni tillsammans lära er att tillverka era egna praliner och tryfflar! - koka, baka och spritza. Ni får även prova olika sorters choklad och svara på frågor i chokladquizet. De egentillverkade chokladpralinerna som ni inte tjuväter får ni ta med er hem i presentförpackningar.

Tid: ca 1-1,5 timmar
Antal: från 16 personer

Drinkskola

Pröva att vara bartender för en kväll…

Denna aktivitet är perfekt som en mingeltimme innan kvällens middag.
En duktig bartendrar lär er tips och trix hur du blir en omtyckt cocktailblandare. Ni får provsmaka och blanda er egen fördrink och lära er lite om cocktailens historia.

Tid: ca 1 timme
Antal: från 16 personer

 

Provningar

Välj favoritprovning efter intresse och smak!

Med inslag av humor och professionalitet får ni på ett inspirerande sätt en smakrik lektion under ledning av en kunnig expert. Välj mellan choklad, whisky, rom, tequila, portvin, cigarrer, cognac, champagne, calvados, ost, vin, te, sake osv. Ni får lyssna till fakta, historier, se bilder och ställa frågor för att få ut mesta möjliga av provningen.

Te: Lär er grunderna om te och provsmaka allt från vitt, grönt, oolong, svart och rooibos. Vid en teprovning får ni bl a en guidning om te och lite historik.

Sake: Japansk sake toppar de trendiga restaurangerna i Europa och Amerika. Ni får prova klassisk och ovanlig sake.

Choklad: En chokladexpert lär ut om kakaobönan, var den odlas och vad man kan använda choklad till! Ni får mer kunskap om myter kring kärlek och dess hälsoeffekter.

Whiskey: En annorlunda whiskyprovning där fokus ligger på att verkligen lära känna den ädla drycken och dess mångfacetterade personlighet. Provningen leds av en hängiven whiskykonnässör som delar med sig av sin stora kunskap och kärlek till whiskyn.

Vin: En klassiker som aldrig dör. Kan man lära sig att känna skillnad på rött och vitt vin i ett blindtest? Vilka karaktärer är det du egentligen gillar i ditt favoritvin? Hur vet man vilket vin som passar till olika maträtter? En vinexpert hjälper er in i vinets värld.

Tid: 1-2 timmar
Antal: från 16 personer